متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1402/12/19
  • - تعداد بازدید: 73
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

رفلاکس معده، شایع ترین بیماری گوارشی

رفلاکس معده از شایع ترین بیماری های گوارشی می باشد و زمانی رخ می دهد که محتویات معده به داخل مری باز می گردد که پزشکان به این عارضه "بازگشت اسید" هم می‌گویند.

 اگر بیش از دو بار در هفته علائم رفلاکس اسید معده را تجربه کنید، ممکن است به بیماری رفلاکس معده به مری مبتلا شده باشید. در صورت عدم درمان، این مشکل می‌تواند عوارض جدی مثل زخم دیواره مری، سختی در بلع و در نهایت سرطان مری را به دنبال داشته باشد.

از علائم این بیماری میتوان به احساس سوزش درناحیه  قفسه سینه، احساس طعم تلخ یا ترش در دهان، برگشت مواد غذایی از معده به دهان و سرفه های مزمن اشاره کرد.

دلایل متعددی مثل چاقی و اضافه وزن، بارداری، مصرف داروهای ضد بارداری خوراکی، سیگار کشیدن، مصرف زیاد و طولانی مدت داروهایی مثل آسپرین و مسکن ها،بیماری مزمن انسدادی ریه(COPD)و افزایش اضطاراب و استرس نقش مهمی در پاتولوژی این بیماری ایفا می کنند.

رژیم غذایی نقش بسیار مهم و پررنگی در کاهش علائم رفلاکس معده ایفا می کند که در ادامه به آن می پردازیم؛ مصرف غذاهای چرب و سنگین، نوشیدنی های حاوی کافئین (قهوه، نسکافه،...) و نوشیدنی های کربناته، نوشیدنی های الکلی (آبجو و شراب)، پیاز، نعنا، شکلات، ترکیبات اسیدی مثل گوجه فرنگی، مرکبات ترش و آناناس (مخصوصا در زمانی که التهاب یا زخمی درون مری وجود دارد) سبب تشدید علائم می شوند بنابراین باید از مصرف آنها جدا خودداری کرد، همچنین سعی کنید تا دو ساعت پس از غذا دراز نکشید و در زمان خواب برای جلوگیری از برگشت اسید معده از بالشت های بلند استفاده کنید.

جویدن آدامس می تواند در قلیایی کردن محیط مری و کاهش علائم کمک کننده باشد، همچنین سعی کنید غذا را در وعده های متعدد و با حجم کم مصرف کنید. افزودن  فیبر پیسیلیوم به مقدار سه بار در روز می تواند به کنترل علائم کمک شایانی کند و از اضطراب و استرس دوری کنید./ف.نوروزی فرد

«زهرا مصلی نژاد» کارشناس ارشد تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 97317
کلیدواژه